ZZP'er in de zorg


Ben jij zzp'er of zit je er aan te denken om als zzp'er aan de slag te gaan? Dan ben je bij Zorg-gericht aan het juiste adres. Wij bemiddelen dagelijks honderden zelfstandige zorgprofessionals en helpen hen bij het vinden van zzp zorg-opdrachten. Wij zijn het verlengstuk voor jou en zorgen dat administratie en het zoeken naar opdrachten uit handen worden genomen zodat jij je kunt richten op jouw passie; het leveren van de beste zorg.


Waarom werken als zzp'er in de zorg via Zorg-gericht:

    Je hebt zeggenschap over jouw eigen tarief en voorwaarden;
Je bepaalt zelf wanneer je beschikbaar bent en hoe jouw rooster er uit komt te zien;
Je bepaalt zelf binnen welke regio je wilt werken;
Vaste contactpersonen;
    Een partij die je van advies kan voorzien;
We ontlasten met facturatie en helpen daar waar nodig;
We proberen de administratie zoveel mogelijk uit handen te nemen en adviseren daar waar nodig.

Werken als zzp’er in de zorg, is dat iets voor mij?

Veel zorgverleners hebben al wel eens nagedacht over het ondernemerschap, maar hebben nooit de stap durven zetten vanwege verschillende redenen zoals bijvoorbeeld de ‘administratieve rompslomp’. Maar is dat nu ook echt het geval, of is het gewoon eng en spannend om alle ‘zekerheden’ van een vaste baan op te zeggen? Voor de twijfelaars en geïnteresseerden hebben wij een stappenplan gemaakt hoe je gemakkelijk zzp'er kunt worden. Wie weet kunnen wij je nu wel overtuigen? 

Voordat je je gaat inschrijven als ondernemer (Zzp’er) is het wel belangrijk dat je al een tijdje ervaring hebt in je huidige functie. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of je beroep goed in de markt ligt en je er voldoende geld mee kunt verdienen. Ben je Helpende (plus), Verzorgende (AG of IG), woonbegeleider of Verpleegkundige (niveau 4 of 5) en wil je werken als zzp'er in de zorg dan kun je in ieder geval altijd bij ons terecht voor zzp zorg opdrachten en diensten. Met een goede en flexibele inzet en de juiste kwaliteiten beperk je zelf de risico’s en kun je vaak overal ingepland worden. 
 
Naar aanleiding van de kennismaking en jouw dossier ontvang je van ons een bemiddelingsovereenkomst waarin de gemaakte afspraken vermeld staan. Zodra je deze ondertekend hebt zullen we je zo snel mogelijk voorzien van leuke, passende opdrachten en diensten.
 
Zzp’er in de zorg worden?
Volg hieronder het stappenplan.

Stap 1: Inschrijven KvK als zzp'er in de zorg  Voordat je je baan zomaar op gaat zeggen en wilt gaan starten als ondernemer moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Denk er al vast over na; wat wordt je bedrijfsnaam en hoe omschrijf je het bedrijf? De inschrijving kun je online invullen via het volgende formulier: Inschrijfformulier.

Na de online inschrijving dien je een afspraak te maken op een kantoor van de KVK. Neem een geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart) mee. Je krijgt na inschrijving een KVK-nummer een btw-nummer toegewezen. Een afspraak kan je maken via de volgende link: Afspraak.

Stap 2: Verzekeringen voor zzp'ers in de zorg
Als je aan de slag wilt gaan als zzp’er in de zorg komt daar natuurlijk ook een risico bij kijken. Je werkt dagelijks met kwetsbare mensen en hebt nu geen baas meer die verzekeringen heeft afgesloten als er iets gebeurt, je bent hier nu zelf verantwoordelijk voor. Daarom is het heel belangrijk dat je een goede verzekering afsluit die aansluit op jouw situatie. 
Enkele verzekeringen voor zzp'ers in de zorg zijn: ZEKUR (zzp zorg en welzijn), SAS assurantiën (zorg) / Direct Office (zie zzp zorgberoepen) / De Goudse (zorg) / Lancyr (zorg). 

Stap 3: Zzp zorgbemiddelingsbureau: Zorg-gericht 
Nu je jouw bedrijf hebt opgericht en de verzekering hebt afgesloten is het tijd om een afspraak te maken met je nieuwe zorgbemiddelingsbureau: Zorg-gericht! Je kunt hiervoor bellen op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur via 088-5550900. Zorg-gericht zal een korte telefonische intake met je houden en naar aanleiding daarvan een kennismakingsgesprek met je inplannen om je beter te leren kennen. 

Zorg-gericht zal je vragen om de volgende documenten voorafgaande de afspraak: 
 
     CV
Diploma's (en certificaten)
Polisblad
KVK uitreksel
Inschrijving BIG-register (voor verpleegkundigen)
Verklaring Omtrent Gedrag (deze zal door Zorg-gericht worden aangevraagd na de kennismaking


Stap 4: Werken als zzp'er in de zorg
Als alle afspraken gemaakt zijn en jouw dossier op orde is zal Zorg-gericht alles vastleggen in de bemiddelingsovereenkomst. Als jij deze ondertekend hebt dan bespreken met jou graag alle dagen en momenten die je de komende periode zou willen werken/beschikbaar bent en overleggen we de opdrachten en diensten die daarbij passen.

Stap 5: Facturen maken als zzp'er in de zorg 
Het is verstandig om 1 keer per week of 1 keer per 2 weken een (halve) dag vrij te plannen om je facturen op te stellen. Zorg-gericht voorziet je voorafgaande van een voorbeeldfactuur. Deze kan je gebruiken en eventueel personaliseren naar hoe jij jezelf graag wil presenteren aan zorginstellingen. Voorafgaande aan je diensten krijg je van ons de factuurgegevens/vereisten per zorginstelling toegezonden.  We adviseren je een betalingstermijn van 14 dagen op je factuur te vermelden, waarbij je rekening moet houden dat de betalingen tussen de 14 en 30 dagen liggen bij de zorginstellingen. Mocht je factuur niet op tijd betaald zijn dan kan je contact opnemen met Zorg-gericht zodat wij achter je factuur aan gaan en jij alsnog zo spoedig mogelijk de betaling ontvangt. 
Lees hier hoe je een factuur opmaakt als zzp'er in de zorg.
 

Benodigde documenten zzp'ers in de zorg

Voorafgaand aan de samenwerking willen wij jouw dossier graag op orde hebben daarom vragen wij of je de volgende documenten naar ons verstuurt:
 
   CV (voorzien van eventuele referenties)
Diploma('s) en eventuele certificaten
Inschrijvingsbewijs Kamer Van Koophandel
BIG-registratie, indien van toepassing
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van het huidige kalenderjaar
Kopie polisblad beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Bewijs van inschrijving bij een erkende geschilleninstantie


Werken als zzp helpende plus zorgverlener
Ben jij enthousiast en wil je werken als ZZP Helpende (Plus) zorgverlener? Wacht dan niet langer en laat het ons weten. Je kunt eenvoudig reageren door op onderstaande inschrijfbutton te klikken. We zien je gegevens graag tegemoet komen! Wil jij ZZP Helpende (Plus) worden? Bekijk dan bovenstaand stappenplan.

 
Werken als zzp Verzorgende (IG) zorgverlener
Ben jij al enthousiast en wil je werken als ZZP Verzorgende (IG) zorgverlener? Wacht dan niet langer en laat het ons weten. Je kunt eenvoudig reageren door op onderstaande inschrijfbutton te klikken. We zien je gegevens graag tegemoet komen! Wil jij ZZP Verzorgende (IG) worden? Bekijk dan bovenstaand stappenplan.

 
Werken als zzp Verpleegkundige
Ben jij al enthousiast en wil je werken als zzp Verpleegkundige? Wacht dan niet langer en laat het ons weten. Je kunt eenvoudig reageren door op onderstaande inschrijfbutton te klikken. We zien je gegevens graag tegemoet komen! Wil jij zzp verpleegkundige worden? Bekijk dan bovenstaand stappenplan.
 

Meer informatie? Neem contact op met Margot.

Margot Titulaer Zorg-gericht
 
 
Margot Titulaer
088 - 5550900

Aanmelden zorgverlener

Wil jij dat wij op zoek gaan naar een opdracht die bij jou past? Meld je dan aan via onderstaande button. 

Volg ons via Social Media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram