Cliënten hebben vaak 7 dagen per week en soms ook 24 uur per dag zorg nodig. Daarom werk jij als zorgverlener ook in de avonden, in de weekenden en soms ook in de nacht. Voor het werken op onregelmatige tijden ontvang je een extra toeslag, namelijk:

  • Tussen 06.00 en 07.00 uur en tussen 20.00 en 22.00 uur op maandag tot en met vrijdag – 22%
  • Tussen 06.00 en 08.00 uur en tussen 12.00 en 22.00 uur op zaterdag – 38%
  • Tussen 00.00 uur en 06.00 uur en tussen 22.00 en 24.00 uur op maandag tot met vrijdag – 44%
  • Tussen 00.00 uur en 06.00 uur en tussen 22.00 en 24.00 uur op zaterdag – 49%
  • Tussen 00.00 uur en 24.00 uur op zon- en feestdagen en tussen 18.00 en 24.00 uur op 24 en 31 december – 60%

Bovenstaande toeslag is alleen van toepassing voor functies die zijn ingedeeld t/m FWG 65 en berekend over het voor jou geldende uurloon met een maximum dat is afgeleid van het uurloon nummer 20 van de inpassingstabel.

Je kunt ervoor kiezen om de toeslag gecompenseerd te krijgen in tijd of te laten uitbetalen.

Onregelmatigheidstoeslag tijdens vakantie of verlof

Tijdens je vakantie of verlof en bij het opnemen van verlof uit het BalansBudget behoudt je recht op uitbetaling van de onregelmatigheidstoeslag. Hiervoor geldt de gemiddelde
onregelmatigheidtoeslag die je in de 6 maanden voorafgaande aan de vakantie/verlof hebt
ontvangen.

Per 1 januari 2023

Als je drie jaar of langer in onregelmatige diensten hebt gewerkt en de onregelmatige dienst wordt door je werkgever structureel verminderd/definitief beëindigd of je kunt op grond van een medisch advies structureel niet langer in deze diensten werken, dan heb je recht op een afbouwregeling onregelmatigheidstoeslag. Als je in de afbouwperiode (weer) in onregelmatige diensten gaat werken, ontvang je een aangepaste afbouwregeling ter hoogte van het verschil tussen de tot dan geldende afbouwregeling en het gemiddelde van de onregelmatigheidstoeslag die je voor die diensten ontvangt in een periode van drie maanden vanaf de datum waarop je (weer) in onregelmatige diensten gaat werken.
De gemiddelde onregelmatigheidstoeslag die je de afgelopen drie jaren hebt ontvangen, wordt afgebouwd conform onderstaande gegevens:

  • Eerst jaar – 75% van gemiddeld ontvangen ORT-toeslag afgelopen drie jaar;
  • Tweede jaar – 50% van gemiddeld ontvangen ORT-toeslag afgelopen drie jaar;
  • Derde jaar – 25% van gemiddeld ontvangen ORT-toeslag afgelopen drie jaar;
  • Vierde jaar – Geen compensatie meer.

Wil je meer informatie over onregelmatig werken en wat dit voor jou betekent? Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je graag.

Ben je op zoek naar een tijdelijke opdracht?

Ben je op zoek naar flexibel werk of een tijdelijke baan om een bepaalde periode te overbruggen? Dan ben je bij Zorg Gericht aan het juiste adres. Onze opdrachtgevers in de zorg zijn regelmatig op zoek naar tijdelijke werknemers. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid, expertise en ervaring maken wij al snel een match.  

Vast dienstverband in de zorg

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in de zorg of loopt je huidige contract af en ben je daarom op zoek naar een baan waarbij je een rechtstreeks dienstverband kunt aangaan? Zorg Gericht helpt je graag door op zoek te gaan naar de functie en werkgever die het beste bij jou past. Via werving en selectie bij onze opdrachtgevers hebben wij diverse vacatures beschikbaar waar je meteen aan de slag kan!