Werken & Leren in de zorg

Zorg-gericht combineert werken & leren in de zorg (Duaal / BBL trajecten) zodat je naast een inkomen gelijktijdig kunt leren in de praktijk. Daag jezelf uit en blijf jezelf ontwikkelen. Stilstand is achteruitgang en Zorg-gericht streeft ernaar om eruit te halen wat er inzit! Wij bieden werk- en leertrajecten aan voor helpende, verzorgende IG en verpleegkundigen.
 

Wanneer kom je in aanmerking voor een werk- en leertraject in de zorg?

Let goed op want of je net van school komt of als herintreder of zij-instromer aan de slag wilt gaan, het is allemaal mogelijk. Zorg-gericht heeft voldoende leer- en werkplekken beschikbaar en concentreert zich voornamelijk op de regio Noord-Brabant, Gelderland en Limburg, Zeeland, Zuid-Holland.

Ga jij als leerling bij Zorg-gericht aan de slag, dan schrijft Zorg-gericht jou als leerling in bij een van de onderwijsinstellingen waar Zorg-gericht bij is aangesloten. Om in aanmerking te komen voor een Duaal / BBL-opleiding in de zorg dien je een arbeidsovereenkomst aan te gaan voor minimaal 24 uur per week. Bij een succesvolle afronding van je opleiding, ontvang jij een officieel landelijk erkend diploma.
 

Wat ga je als leerling in de zorg verdienen?

Goede vraag alleen wat lastig om concreet te beantwoorden. Dit is uiteraard afhankelijk van leeftijd, werkervaring en vooropleiding zodoende dat ieder leerwerktraject in de zorg specifiek bekeken wordt en wordt beoordeeld. Ga je starten als leerling, dan ontvang je salaris en word je begeleid door een collega van kantoor.
 

Wie betaald de kosten voor het werk- en leertraject in de zorg?

Dat doen wij! Zorg-gericht begeleidt jou tijdens de weg naar dat felbegeerde diploma. Zorg-gericht hecht waarde aan kwaliteit en werkt enkel met erkende opleidingsinstituten. Dit wil zeggen dat we niet aan thuisstudies doen en achter de landelijk norm van het aantal praktijkuren staan. Hiermee leg je een goede basis die belangrijk is voor het leveren van kwaliteit in jouw werk.
 

Hoelang duurt een werk- en leertraject in de zorg?

  • Het leerwerktraject Verzorgende IG duurt 3 jaar
  • Het leerwerktraject MBO verpleegkunde duurt 4 jaar
  • Het leerwerktraject HBO verpleegkundige duurt 4 jaar
 

Ben je al in het bezit van een opleiding in de zorg en wil je graag verder leren?

Dan kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor een verkort traject. Op voorhand vrijstellingen aankondigen doen wij niet maar na een intake en (praktijk)toetsing kan worden kortgesloten in welke termijn jij jouw diploma kan behalen. Ook dit begeleid Zorg-gericht en hier vertellen we je graag meer over.

Gedurende je opleiding word je begeleid door een medewerker vanuit Zorg-gericht en een praktijkopleider vanuit de instelling waar jij tijdens je studie bent gedetacheerd.

Ook zij-instromers in de zorg zijn van harte welkom om te informeren naar de mogelijkheden voor een werk- en leertraject.

Zie jij het zitten of wil je meer weten over de mogelijkheden?
Meld je dan eenvoudig aan via onderstaande aanmeldknop. Hierna zullen wij contact met jou opnemen.
 
 
 

Aanmelden zorgverlener