« terug naar het overzicht

Zorgbonus

1 oktober 2020

Vanaf 1 oktober 2020 kunnen zorgmedewerkers in aanmerking komen voor een zorgbonus die ter beschikking wordt gesteld door de Nederlandse overheid.
 
Wat is de zorgbonus?
Zorgmedewerkers die zich hebben ingezet voor patiënten en cliënten met COVID-19 hebben recht op een bonus. De bonusregeling is voor: zorgprofessionals die zich tussen 1 maart tot 1 september 2020 hebben ingezet voor patiënten en cliënten met COVID-19 of die hebben bijgedragen aan de strijd tegen COVID-19. Je hebt bijvoorbeeld extra uren gewerkt, collega’s vervangen of taken uitgevoerd om het risico op verspreiding te verkleinen.
 
Kom je in aanmerking komt voor de bonus?
Wil je weten of jij in aanmerking komt voor de zorgbonus? Lees dan goede de voorwaarden en informatie door in de Handreiking Zorgbonus COVID-19 te vinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/zorg/zorgbonus.
 
Wie kan de zorgbonus wel aanvragen?
De zorgbonus alleen via een werkgever of opdrachtgever in de zorg worden aangevraagd. Wij als Zorg-gericht willen alle zorgverleners waar wij mee samenwerken graag helpen met het aanvragen van de zorgbonus. Echter kunnen wij de aanvraag zelf helaas niet doen. Zorg-gericht is een bemiddelingsbureau binnen de zorg maar niet een werkgever of opdrachtgever die ook daadwerkelijk zorg aanbiedt.
 
Als je aan alle voorwaarden voldoet dan kan de zorginstelling waar jij in de desbetreffende periode hebt gewerkt de aanvraag voor de zorgbonus voor je doen. Wij zullen daar waar we kunnen in overleg met onze opdrachtgever jullie helpen met het aanvragen van de zorgbonus. 

Wat moet ik nu doen?
Indien je in aanmerking komt voor de zorgbonus dan kan je het volgende doen:
- Je kan zelf contact opnemen met de zorginstelling waar jij in de maanden maart tot september het meeste hebt gewerkt. Zij kunnen dan de aanvraag voor de zorgbonus voor je doen.

of
 
- Je geeft door aan Zorg-gericht bij welke zorginstelling je in de maanden maart tot september het meeste hebt gewerkt. Wij nemen dan contact op met de zorginstelling voor de aanvraag van de zorgbonus.
 
Let op: Zorg-gericht is niet verantwoordelijk voor de uitbetaling van de bonus dit loopt via de zorginstellingen.
 
Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben dan horen wij de natuurlijk graag en helpen we je graag verder.

Aanmelden zorgverlener

Wil jij dat wij op zoek gaan naar een opdracht die bij jou past? Meld je dan aan via onderstaande button. 

Neem contact op

Neem contact op

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van updates binnen de zorgsector, meld je dan aan via onderstaande button.